Monday, July 21, 2014

Hiirepoisid Juku ja Kalle


Saage tuttavaks -  Teie ees seisavad Hiirepoisid Juku ja  Kalle, kes  on oma talvekodus juba päris suureks kasvanud!

Talvekoduks on hiireperel vana maja pööningukamber,kus leidus igasusgust paberi-ja muud äravisatud prahti, nii et talv sai mõnusalt soojas üle elatud.

Nagu tavalisel argipäeval – on hiirepoiste ema-isa läinud toidujahile ja Jukul ja Kallel  on tavapäraselt igav  sääl pesas põõnata. Hiirepoiss Kalle, kes  on kasvult suurem ja ka enda arvates kindlasti nutikam,  arvas, et võiks lahkesti minna jalutama. Veidi väiksem Juku punnis küll vastu,kuid ei tahtnud üksinda pessa ka jääda. Nõnda asuti teele, Juku sibas hoolega Kalle jälgedes ja värises iga väikse krõpsu peale,mis ümbrusest kuulda oli.Ümbrus oli tõepoolest suur ja hirmuäratav, nii et võttis vuntsid ka värisema.

Hiirepere on tegelikult põlluhiirte pesakond ja nende suvekoduks on põld, nii need hiirepoisid siis tahtsidki  põllule minna. Nad ju teadsid, et sääl on kindlasti palju-palju-palju põnevam, sest kohtab liblikaid ja igasuguseid  putukaid. Kindlasti pole seal mitte nii igav nagu tavalistel koduhiirtel, kes peavad elama keldris ja põranada all tolmu sees! Kuid oh häda, Kalle ja Juku ei leia väljapääsu auku üles! Sellise ebaõnne peale läks tuju  sellidel ikka väga pahaks js siis pistis Juku ka tönnima, et temal on kõht tühi ja üldse tahab koju emme juurde minna. No mis Sa sellisega siis teed või oled või kuhugi lähed? Hiirepois Kalle lõi käega,  kamandas Juku kohe pessa tagasi, ja mõtles endamisi, et homme peab minema  üksinda rändama.  Ja Juku saab kaasa alles siis kui on veidi julgust kogunud ehk siis sama suureks ja nutikaks saanud kui Kalle ise. Iseasi, kas ta ikka nii nutikaks ikka saab J, muheles Kalle.    

No comments:

Post a Comment